Karen Engholm Jensen

Psaligrafi (papirklip) er at ”tegne med saks.” Psaligrafi har været kendt over 1000 år og de ældste klip er fundet i Kina. Herfra kom psaligrafien til Europa i 1500-tallet, da handlen fra orienten tog fart. De meget detaljerede kinesiske klip inspirerede de europæiske kunstner, og motiverne var ofte af religiøs karakter.

I mine klip arbejder jeg både med symmetri og asymmetri. Jeg kolorerer dem, lægger forskellige farvet papirtyper bag og ”poppet” dem op, så de får en 3D-effekt, alt afhængig af hvilket udtryk jeg ønsker. Klippene kombinere jeg også med mine fotos for derved at opnå et helt andet udtryk.

Efter over 40 år med saksen i min hånd, har jeg taget fat i penslen for at udfordre dette værktøj. Mine malerier er fortrinsvis malet med akryl, men jeg bruger også andre materialer efter behov og udtryk.

Detaljerne i vores store hurtige verden har altid interesseret mig – hvad rummer et lille insekt af kompliceret anatomi, farver og former? Hvad kommer der frem lige om hjørnet hvis vi stopper op og ser ordentligt efter med macro-blikket? Hvad lukker sig op hvis vi fordyber os?

God fornøjelse.